Openbare bibliotheek Sint-Amands

op zoek naar leestips ? (jeugd)

Jeugdliteratuur.org, de website met écht alles over jeugdliteratuur, is een project van Stichting Lezen. Met leestips, nieuws uit de kinder- en jeugdboekenwereld, discussie en veelgestelde vragen.

boekenzoeker.be           Deze website helpt je bij het kiezen van een boek dat bij je past!   Ga op ontdekking en duik in een super cool verhaal!
Er zijn vier boekenzoekers:
één voor baby's vanaf 0 jaar en peuters, kleuters en kinderen tot 8 jaar,
één voor als je tussen 8 en 12 jaar bent,
één voor de leeftijdsgroep 12 - 15 jaar en
één voor de oudsten, tussen 15 - 18 jaar.

pluizuit.be   Het Pluizuit-team bestaat uit 5 gepassioneerde enthousiastelingen die allen besmet zijn met hetzelfde virus: het virus van de betere jeugdliteratuur. Om het (goedaardige) virus verder te verspreiden, recenseren zij vrijwillig en onafhankelijk een selectie van goede kinder- en jeugdboeken. Hun motivatie is om de bezoekers van deze website wegwijs te maken in goede jeugdliteratuur en om hun passie te delen met vele, vele anderen.

pluizer.be   Pluizer is al jaren synoniem van jeugdboekenrecensies geschreven door bevlogen liefhebbers van jeugdliteratuur.

voorlezen.be    Website met voorleestips, voorleesactiviteiten, jaarlijkse voorleesweek, boekentips van 0 tot 3 jaar • 3 tot 6 jaar • 6 tot 9 jaar • 9 tot 12 jaar • 12 tot 15 jaar, enz.