Openbare bibliotheek Sint-Amands

De leefwereld van kinderen, online en offline

Kinderen groeien vandaag op in een snel evoluerende samenleving. Er is een constante stroom aan communicatie, informatie en mogelijkheden via het internet. Ze hebben online contact via sociale media.
Dit verruimt hun leefwereld, creëert nieuwe kansen en uitdagingen. Maar het kan tegelijk ook voor problemen zorgen. Denk maar aan (cyber)pesten, gamen, stress en soms ook sociaal isolement. Kortom, spannende tijden voor kinderen!

Tijdens deze vorming staan we stil bij hoe kinderen vandaag opgroeien. Hoe kijken zij naar sociale media, vriendschappen, vrije tijd en naar de wereld? Welke problemen ervaren zij?
We gebruiken filmpjes en veel concrete voorbeelden om zicht te krijgen op de leefwereld van kinderen. We bespreken hoe je vandaag, als ouder of opvoeder, kinderen kan ondersteunen, begeleiden, begrenzen en kansen geven.

Donderdag 17 mei 2018, 20 – 22 u.

bibliotheek Sint-Amands (ingang aan de achterzijde van het gebouw).

Inschrijven: sint-amands.be\webshop (max. 40 deelnemers)

Begeleider: Bart Degryse
Een samenwerking tussen Huis van het Kind Klein-Brabant - Vaartland en Gemeentelijke Bibliotheek Sint-Amands

voordat ze op de site verschijnen.