Openbare bibliotheek Sint-Amands

#bibvooriedereen

Tot 23 april loopt de Vlaamse bibliotheekcampagne #bibvooriedereen. Bedoeling is om in die periode zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen.

Waarom ? De bibliotheek als basisdienst voor elke burger. Zal dat in de toekomst nog vanzelfsprekend zijn ? Sinds 2016 zijn steden en gemeenten in Vlaanderen niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Elk bestuur bepaalt zelf of ze een bibliotheek in haar gemeente nodig vindt en welke werking ze uitbouwt.

Vind jij het belangrijk dat gemeentebesturen ook na 2018 blijven investeren in de bibliotheek ? Vind jij dat iedereen toegang moet hebben tot de diensten die de bibliotheek aanbiedt en ontwikkelt ?

Zet dan nu je handtekening onder het bibliotheekcharter, dat de openbare bibliotheek beschrijft zoals die zou moeten zijn: met een professionele werking, ingebed in de lokale gemeenschap, met toegang tot informatie en cultuur en toegankelijk voor iedereen.

Het volledige charter is te vinden op www.bibvooriedereen.be.

Teken nu en geef mee het signaal aan elk (toekomstig) gemeentebestuur: de bibliotheek, daar geven we om, die laten we niet los. En draag zo bij aan een warme en duurzame samenleving met oog voor kennis, innovatie en ontmoeting.

voordat ze op de site verschijnen.